уторак, мај 28, 2024
Умовања

Sredstva za mjerenje pokornosti i količnika inteligencije čovječanstva

Dobar dan dobri ljudi. Napisao sam nedavno jedan kratak osvrt na mjere koje su uvedene povodom projekta Covid-19 i koje je objavljen na ovom linku. Lično sam uslikao obavještenje na vratima “Zavoda za javno zdravstvo FBiH” u Sarajevu na kojem se mogu pročitati stavovi zavoda, dakle stručnih ljudi, a ne političara, o rukavicama, maskama i međusobnoj udaljenosti vezano za ovaj svjetski mega projekat Covid19.

Mjere o obaveznom nošenju maski i rukavica su donešene mimo mišljenja struke, što će reći da su to čisto političko-trgovačke mjere, pomoću kojih vlasti pune kasu kažnjavajući one koji se radije drže savjeta zdravstvenih radnika nego političara. A kasa je dodatno ispražnjena raznim mahinacijama kojih smo svi svjesni da se dešavaju.

Mene napr. nisu htjeli pustiti u banku da podignem novac bez rukavica, jer kažu da je takvo pravilo donešeno, iako je medicinska struka izdala saopštenje da nisu obavezne. Dakle čist hir pojedinih grupa ljudi. Poslije ovoga što svi doživljavamo, sutra mogu uvesti pravilo da se mora nositi balega na glavi ako se želi ući u neki objekat. I to ne bilo koja balega, nego samo od jednobojnih krava iz Teksasa.

Kako da uđem u apoteku da kupim masku i rukavice, kada ne dozvoljavaju ulaz bez maski i rukavica? Doduše  apoteke uglavnom imaju dezinfikaciono sredstvo na ulazu da se ruke dezinfikuju. Nije jasno zašto oni u rukavicama ne dezinfikuju takođe rukavice, jer materijal od kojeg su napravljene rukavice  ne ubija viruse, virus jednako stoji na rukavicama kao i na rukama. A što se tiče dezinfikacionih sredstava na ulazima u objekte nisam baš provjeravao da li su svi samo antibakteriološki ili su i antivirusni sprejevi. Jer koja je svrha antibakteriološkog spreja, ako se borimo protiv virusa?

Kako da se uđe u banku da se podigne novac radi kupovine maski i rukavica kada ne daju da se uđe bez maske i rukavica? Imao sam taj problem, pa govorim iz prve ruke. Tražio sam od obezbjeđenja da mi on podigne novac, pošto mi nije dao ući u banku, davao sam mu svoju ličnu kartu, ali nije smio to da uradi pošto je to izvan njegovog opisa posla, a šalterski radnici nisu htjeli da izađu pred vrata banke i obave posao. Tražio sam da mi posude bar 2KM da kupim rukavice, pošto sam imao maramu koja je igrala ulogu maske. Kažu da nisu imali sitno.

Elem, dokle će najkorumpiranija organizacija na svijetu SZO, da maltretira cijeli svijet, a da niko iz nje ne snosi odgovornost zbog toga? I dokle će ovi naši prepisivači zakona, preporuka i mjera da prepisuju samo najgluplje odluke drugih glupansko-dodvoravačkih vlada? Niko da prepiše neku pametnu odluku napr. Švedske ili Bjeloruske vlade, nego samo najgore odluke vlada upitne stručnosti i obavještenosti.

Što se tiče rukavica koje su evidentna glupost jer niti jedan virus ne prolazi kroz kožu, a jednako se nastanjuje na rukavicu kao i na kožu te se može prenijeti dalje u oba slučaja, postavlja se pitanje:

Koja je svrha dezinfikovanja ruku ili nošenja rukavica kada se plaćaju nedezinfikovanim novcem nedezinfikovana pakovanja hrane sa nedezinfikovanih polica po nedezinfikovanim tržnim centrima i prodavnicama?

Koja je svrha nošenja maski, ako dr Judy Mikovits tvrdi slične stvari kao što to tvrde mnogi uključujući i naš ZZJZFBiH. Ne treba biti posebno pametan pa zaključiti da se u maski skupljaju sve loše stvari koje izdišemo i izbacujemo iz tijela, i onda to ponovo udišemo nazad.

dr Judy Mikovits

Ako na samom pakovanju maski piše da ove maske ne štite od virusa, zaista se postavlja pitanje u svrhu čega je naređeno da su maske obavezne. Da se pune kase proizvođača maski i da sovju kasu pune vlasti koje kažnjava nenosanje maski, ili da se svi stvarno porazboljevamo, pa da onda imaju kome prodavati lijekove.

Na američkom jeziku piše da proizvod ne štiti ni od Covid-19 niti drugih virusa i zaraza

Kada se vidjelo da je u nesaglasju odluka vlade i preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH, bio bi poraz medicinske struke koja brine o javnom zdravlju stanovništva da skine svoju preporuku, pa su pribjegli rješenju da preporuka i dalje stoji, ali su preko nje stavilil smrtovnicu, tako da se ne može čitati preporuka. I svi u pravu i sve norme zadovoljene, a narod se i dalje tretira kao rulja, mada se i sam često tako ponaša.

Preporuka ZZJZFBiH prekrivena smrtovnicom

Ne mora biti tačno, ali se priča po kuloarima da su maske i rukavice prvenstveno samo sredstvo za mjerenje pokornosti i količnika inteligencije čovječanstva.

Duško Bošković