понедељак, јун 17, 2024
Приче

Globalni pad inteligencije

Ne znam kako je kod vas u Srbiji, ali kod nas u Sarajevu lјudi postaju sve neskoncentrisaniji i odsutniji u poslu kojim se bave. Da li je to poslјedica što ne znaju da rade posao na koji su postavlјeni ili što neće da se miješaju u svoj posao zbog bezobrazluka u sebi ili ga namjerno sabotiraju pošto imaju u pozadini sasvim drugi plan, ne znam pravi razlog. Možda su svi ovi razlozi izprepleteni međusobno, a možda je tome uzrok razlog jedan sasvim obični mali razlog.  A to je što lјude protivustavno tjeraju da nosemaske na radnom mjestu, pa lјudima nedostaje kiseonika prijeko potrebnog za normalan rad mozga. Svi su u poluobamrlom stanju, skoro na izdisaju.

Ne bi bilo ništa neobično da kada bi sada neko sproveo mjerenje količnika inteligencije među lјudima, sigurno bi se primetio drastičan pad, u cijeloj populaciji.

Otišao sam lјekaru da se požalim kako imam neke čudne aritmije srca i teže dišem, iako nikada ne nosim masku, nemam godinama posao pa ne moram da poštujem protivustavne mjere, dakle nije do maskiranja. Tek što uđoh u ordinaciju odmah me je sa vrata lјekar opomenuo da stavim masku.

Nisam mogao da vjerujem šta me je snašlo, da lјekar prije nego što je saslušao moj zdravstveni problem insistira da stavim masku. Umjesto da me liječi on me sprečava da ozdravim i dodatno razbolјeva?! Nije ni čudno. Cijeli dan dok je na smjeni, mora da nosi hiruršku masku iako nije hirurg i ne operiše. Ne dopire mu kiseonik do mozga u potrebnoj količini, pa je zaboravio i Hipokratovu zakletvu koju je valјda dao kada je završavao fakultet, i zaboravio je šta je učio i o koroni i o virusima. Sve što je naučio sve je zaboravio i pretvorio se u čuvara koncentracionog logora prestravlјen što bi mogao neko iz vlasti doći i da ga kazni što ne sprovodi protivustavne mjere.

Inače je korona virus – virus prehlade protiv kojeg nema niti lijeka niti se može steći imunitet, to svi znamo. Nakon preležane prehlade se možemo ponovo prehladiti u kratkom roku, ako nam je otpornost organizma oslablјena. A virusi su inače nežive stvari tako da se ne mogu niti razmnožavati niti napadati koga. Ko je još čuo da mrtvac može da napada ili da ima potomke razmnožavanjem.

A sama vlast je izdala ovaj plakat, gdje lijepo kaže da maske nose samo bolesni od respiratornih bolesti i moraju da drže odstojanje od 1m, a ne dva kako propisuju protivustavne mjere. I ne prave razliku između otvorenog i zatvorenog prostora.

Exif_JPEG_420

Još je jedan plakat koje je vlast izdala interesantan za analizu. Za vakcinu protiv gripe koja se daje preventivno, kažu u napomeni da niti jedan njen sastojak ne može da izazove gripu.

Exif_JPEG_420

Ne sjećam se da sam u svom šeszdesetogodišnjem životu ikada imao gripu u ozbilјnijem obliku. Dobio sam je samo jednom kada je nas zaposlene direktor IT jedne strane organizacije koju je okupator osnovao, inače Amerikanac, natjerao da primimo vakcinu protiv sezonske gripe. Priča je bila standardna, to je tekovina naše civilizacije koja bi nestala u paklu bolesti da nije smišlјena vakcina itd. bla…bla…bla…

Tada sam privi put u životu dobio gripu i shvatio kakva je to bolest u stvari. Objasnili su mi da sam je dobio zbog toga što se vakcine prave tako što u nju ubace oslablјene ćelije virusa kako bi one izazvale odgovor moga tijela da pravi antitijela koja će biti spremnija da se uhvate u koštac sa pravom gripom.

Već tada mi je bila sumnjiva postavka cijele stvari oko virusa, previše je tu mistike i zamešetelјstva, čim može i ovako i onako. Kao da se radi o dogmi, a ne nečemu načno utemelјenom i dokazanom. Upravo sada gledamo kako se struka preznojava pokušavajući da nam objasni šta se dešava i sve im to teže polazi za rukom, previše je pitanja na koja nemaju smislen i logičan odgovor.

U napomeni ovoga plakata piše:

1. Vakcina protiv sezonske gripe se može dati istovremeno sa vakcinom protiv COVID-19

2. Ni jedan sastojak vakcine ne može uzrokovati gripu.

Što se tiče stavke 1. bilo bi dobro da postoji neki naučni rad koji nam dokazuje da ne postoje neželјena dejstva i ako postoje koja su, ako se daju dvije vakcine istovremeno, nije valјda da na nama eksperimentišu na živo. Nemoguće je da nema neke interakcije između sastojaka. Naravno naučni rad ne smije biti finansiran od strane farmaceutske industrije. Da ja pravim burek, platio bih nekome da naučno dokaže kako je moj burek najzdraviji za lјude i treba ga preventivno jesti kako bi se ojačao imunitet.

Neka se struka javno izjasni kako to do sada nije bilo moguće postojanja dva virusa istovremeno, a sada odjednom mogu da postoje istovremeno? I kako to da ako slušamo godinama istu dogmu da virusi mutiraju, odjednom ovaj „plandemijski“ ne mutira? Isti je godinama.

Što se tiče stavke dva, ona dokazuje da vakcina nije napravlјena od oslablјenog virusa, nego ko zna čega i ko zna kakve promjene ona vrši u lјudskom tijelu. Uostalom, ako na svakom prehrambenom proizvodu piše od čega se sastoji i u kojim postotcima, zašto to nemamo i na vakcinama? Neželјene sastojke u prehrambenim proizvodima probavni trakt izbacuje vani, ali neželјene sastojke vakcina još nam nisu objasnili kako tijelo izbacuje vani.

Narode, ako već pristaješ na njihova pravila igre, sa kojim pravom vršiš pritisak na nas koji ne pristajemo da učestvujemo u ovom globalnom projektu čudnih i skrivenih cilјeva. Valјda i mi imamo neka prava, lјudska ili bilo koja druga, da se opiremo neželјenom pritisku.