понедељак, јун 17, 2024
Историја

Levate nas sa tumačenjima genetskih istraživanja

Levate nas sa tumačenjima genetskih istraživanja

Odmah da se razumijemo, nijesam nikakav stručnjak iz genetike, nijesam pročitao ni jednu jedinu knjigu iz te oblasti, niti imam namjeru, a uopšte ni ne pratim šta se po internetu dešava u toj oblasti niti me zanima. Neka se sa time sekaju naučnici i radoznalci. Onoliko malo koliko sam ovlaš upratio, mi je dovoljno da to smatram kao još jednu podvalu Srbima od strane Zapada. I ne samo nama nego mnogim, jer uglavnom svi smetaju na ovom svijetu, a Srbi i Rasi ponajviše.

U stvari da ne pretjerujem, možda i naučnici koji se bave genetikom rade korektno i nepristrasno svoj posao istraživanja, ali sakupljači i tumači njihovih rezultata su ti koji mrse i mešetare. A sve u cilju da nam se pokaže da se svi mi nalazimo na mjestima odakle nijesmo, i da smo svi došljaci gdje god da se nalazimo. I da treba da im platimo došljačku taksu koju će nam pridodati taksi za zloupotrebu disanja, tj. emisiju ugljen dioksida.

Genetičari su nazvali gene po abecedi, na isti fol po kojem su muzičari nazivali note na muzičkoj ljestvici, redom: a,b,c,d,e, … itd. Kako ja nijesam genetičar, a na vrijeme sam vas upoznao s tim, ja sebi uzimam pjesničku slobodu da gen „I“ nazivam srbskim genom, a ne isprazno, samo sa jednim slovom koje je na kolac nalik.

Inače, naučnici pišu jako dosadne knjige koje mogu da čitaju i razumiju samo njima ravni, a takvih je premalo u odnosu koliko je nas na kojima počiva vascijelo čovječanstvo.

Pa ću ja sada vama, ako imate par minuta vremena, da razjasnim ovo ludilo sa tumačenjima rezultata do kojih su došli genetičari koji niti jedu niti piju niti izbivaju iz svojih laboratorija, ne bi li šta doprinijeli čovječanstvu, a u stvari doprinose samo bogaćenju bogatih, i sluđivanju već dovoljno sluđenih.

Pogledajte ovu sliku koja kao pokazuje od kojih je gena sazdan jedan običan, takoreći prosječan Srbin, mada u Srba nema prosječnih.

Ne bih ulazio u to da još niko u stvari ne zna koji je su narodi Vikinzi ili Teutonci, ali pobogu, ljudi moji, gdje nestaju toliki narodi, gdje su ti Iliri, Feničani, Heleni i da ne nabrajam dalje. Ako mislite da su Heleni Grci varate se, da su Grci pisalo bi Grci, a ne Heleni. Normalno.

Svima je jasno gdje su napr. Cigani, dobili su samo drugo ime Romi, a ostali su isti narod. Svima je jasno gdje nestadoše jugoslavenski Muslimani, dobili su novo ime Bošnjaci, a radi se o istoj naciji. Pa valjda je po ovom principu isto i sa Ilirima, Teutoncima, Vikinzima i ostalom bratijom.

Usredsredimo se na glavnu podvalu zapadnih mutljaroša, koje ponekad poneki Srbi sami maestralno prevaziđu. Nije ništa neobično da učenik prevaziđe učitelja. Pa tako sami Srbi prave o samim sebi budalaštine, da ne moraju Zapadnjaci ništa dodatno da zacrnjuju.

Svugdje ćete naći glupave prikaze koji prikazuju koliko u Srbima ima sl(a)(o)venskih gena, a u mnogim knjigama koje su napisali ozbiljni naučnici, istoričari, hroničari i slični likovi, lijepo i sasvim jasno piše da su od Srba nastali svi Slaveni.

Pa kako onda uošte neko može da pravi prikaze u kojima se govori o slavenskim genima u Srba kada su Srbi stariji od Slavena. Treba da se govori o genima Srba u ostalih Slavena, a ne kako se to do sada radilo.

Dakle, čim vidite da ima negdje neki prikaz genetske strukture Srba i da je prikazano da u sebi imaju neke slavenske gene, znajte da je to zlonamjerno. Ili je u pitanju kakav korisni idiot koji se nije udubio u ovu problematiku pa samo pravi copy/paste, bez puštanja svog mozga u pogon tokom rada.

Evo samo jedan isječak iz knjige „Notes and Queries” od Oxford University Press, 1865.

Lijepo na američkom jeziku piše da je „Srbin“ staro ime za Slavene.

Riječ Slaven se pojavljuje prvi put 552. godine, a mnogi toponimi po svijetu koji imaju u sebi korijen „s(e)(o)(i)(u)(a)rb“, su mnogo stariji od te godine. Zar treba neka posebna pamet da bi se zaključilo šta je starije od čega i da se može govoriti samo o srbskim genima u Slavenima, a ne obrnuto.

Ako negdje nađete sličan prikaz genetskog sastava tipičnog Hrvata, a da nema spomenutih srbskih gena znajte da je i to podvala, jer Hrvati moraju u sebi imati srbske gene pošto su Hrvati srbsko pleme, tako kaže Dalimilova hronika i Čeh koji ju je pisao.

Dakle, batalite sve zatupaste prikaze genetskg sastava Srbskog naroda i jugoslavenskih nacija, jer su smišljene da nas balkanske Srbe raznijeh vjera, nevjera, ubjeđenja i pisama zavađaju, a ne da bi se šta pametno saznalo ili da bi se zbližili da se ne ubijamo više za tuđi interes.

A ako koga interesuje genetika malo dublje nego što smo se ovde toga doticali, evo mu na uvid jedna mapa, pa neka meditira nad njom. Ja ću samo da dam neke osnovne smjernice.

Pogledajmo rasprostranjenost srbskog gena profano nazvanog gen „I“ (od Ilir). Najveća koncentracija srbskog gena je na njegovom izvoru, normalno, a tu je i boja rasprostranjenosti gena najjača. Vidimo da je najljubičastija boja iznad oblasti Bosne, Like, Dalmacije, Hercegovine i Crne gore. Srbski gen se širio u svim pravcima i stigao daleko na sjever i tu ostao prilično nepomješan sa drugim genima. Što govori da je prostor kada je bio naseljavan bio prazan i da su Srbi tu bili prvi naseljenici.

A onda se iz karte vidi da je neki drugi narod drugih gena iz pravca Azije se uklinio u svesrbski prostor, i vremenom razvodnio srbski gen u tom prostoru, što se lijepo vidi po pojasevima ljubičaste boje manje jarkosti.

Toliko od mene za danas, ostajte mi zdravo i živo.

Duško Bošković, do sada vojno-politički sintetičar, a od danas i genetičar, 16.3.7524.(2016.) godine od potopa