уторак, мај 28, 2024
Умовања

Шта означава слово Z

Много је недоумица око тога шта су руски стратези, тј. њихови езотерици, смислили да постигну наступајући у овој војној интервенцији под симболом слова „З“. Нити је петокрака нити је крст симбол у овој борби против наци-фашизма. Има више објашњења.

У први мах се помислило да то има везе са осветником Зороом који је остављао у својим акцијама иза себе траг мачем урезано слово „З“. Поставља се питање зашто би Руси узимали лика из западне културе за узор, када имају доста својих.

Па се појавило објашњење да слово „З“ на војним ефективима означава страну свијета у смислу да су јединице за дејство за запад означене као „З“, а оне за дејство на исток са „В“, на руском је исток – восток.

На сва ова латинична тумачења руске симболике србски ортодокси добијају нападе, јер су њима Руси као и Срби = ћирилица. С тим да је нејасно зашто се и руско писмо назива ћирилица, пошто Русима никакав ни Ћирило ни Методије нису донијели никакву писменост нити писмо. Додуше, нису ни нама Србима. Они су се мотали у простору између Срба и Руса. Ми смо били писмени и имали своје писмо и прије рођења ове двојице.

Dio ruske azbuke

Најближе објашњењу је да слово „З“, које постоји у руској азбуки, означава Земљу. Руси су као древни сталеж земљорадника и пољодјелаца јако везани за земљу. Она им је све. Они су спремни да за своју Родину гину, за домовину, за земљу гдје им је дом и гдје су родени. За разлику од древног сталежа Срба, ловаца и ратника који су више окренути ка отаџбини него домовини, тј. више смо везани за личности и сам народ, него за предмет земљу тј. државу. Русима је држава земља, а нама је држава народ.

Сада наступа катастрофално објашњење самог симбола слова „З“ и то од самих Руса. То је као такав симбол гдје горња линија означава небо, а доња као земљу, а коса линија као спону ова два ентитета тако орјентисана да одагнава некакво зло које влада између ове двије линије. Да је ово овако не би се слово звало Земља, него би се звало Небо-Земља. А и зашто баш овако коса линија као одагнава зло, а не одагнава га усправна линија која такође спаја водоравне линије и зашто не окренута косина на другу страну, него баш на ову страну? Објашњење је пјеснички надахнуто и далеко од логике.

Одавно је Русима, а и Србима као два сталежа истог древног народа наш непријатељ наметнуо по нас погубан систем размишљања, да ништа нема једноставно и лако објашњиво, овоземаљско, него мора бити мистично, нејасно и надземаљско тј. небеско, које никоме није јасно, али га се сви држе као пијан плота. Али овакав систем размишљања нам не би могли наметнути да нам није близак. У некој тачки наше историје смо престали да ходамо по земљи, него смо почели да лебдимо у међупростору и нисмо ни тамо ни овамо. Погубили смо се.

Хришћански вјерници поготово бивају одушевљени небеским објашњењима свих земаљских ствари. А и ми Срби, а и Руси просто обожавамо да се бавимо безсмисленим објашњењима обичних земаљских ствари на небески начин, као да смо сви пјесници занесењаци на опијатима. Саму идеју да смо ми Срби, а и Руси небески народ, је смислио наш непријатељ, како би нас лакше нагнао да одемо што прије у своју прапостојбину, на небо, да му не сметамо на Земљи, како би они могли лакше да запосједну нашу одличну геостратешку позицију и ресурсе које држимо. А ми прихватили ту тезу објеручке и веома нам се допала, пошто није приземна, овоземаљска. Увијек смо стремили неким висинама које никада нисмо докучили.

Као да је тешко преварити простодушан и добронамјеран народ. Сво ово зло које се дешава иде њима на душу.

Убјеђен сам да слово „З“ означава Земљу и нема се ту шта паметовати, Руси се боре за своју земљу, да опстану на њој упркос пријетњи запада који вијековима покушава да је освоји. Знано је од давнина да се кућа не брани на кућном прагу, јер је сигурно нећеш одбранити, она се брани далеко испред кућног прага.

Очекујем да ми се јаве руски мистици, да потврде ову моју тезу. Само од њих прихватам објашњење, а до тада је слово З ознака за земљу, дио је руске азбуке и није латинично слово. Као што нису ни слова О, А, Т, М и сл. латинична слова, него су једноставно слова азбуке, првобитног писма из којег су настала сва остала.

А што се тиче симбола нацистичке војне формације „Азов“, не ради се ту о прецртаном симболу слова „З“, него о два слова „СС“ дизајнирана тако да се то одмах не схвати.