четвртак, јул 18, 2024
Приче

Џорџијански грузијанац

На фотографији са „државног удара“ када је амерички „народ“ „провалио“ у Конгрес се види просјечан Американац, типични становник САД. Подузетничког духа, жељан било какве акције, само да је акција, јер је одгојен да буде адреналински овисник. Не личи на плаћеника, него више на корисног идиота који се као прави припадник народа прикључио „народу“ на протесту по оној нашој, куд сви Срби ту и мали Перица.

На овом човјеку почива овај владајући друштевни систем који меље цијели свијет. Он је поносни гласач, он бирајући владара својих САД-а, у ствари бира владара скоро цијелог свијета. На њему почива америчка варијанта демократије коју примјењују у скоро цијелом свијету ради личног богаћења.

Овај поносни заставник, познавалац интернета и ничега другог, јер ти данас ништа и не треба осим интернет прикључак и неки уређај за његово претраживање, је хтио са заставом Џорџије, једне од САД држава, битном у овој изборној превари која урушава демократију као појам, да искаже свој став.

Када се укуца Џорџија на америчком језику на Амазону гдје се купују разне ствари па и заставе, амерички сајт прво понуди Грузијску заставу, па тек онда америчку, што је доста необично за једну америчку корпорацију. И момчина је кликнуо на прво што му се понудило, одавајући цијелом свијету истину да један просјечни Американац нема појма о својој држави. Зато овако поносно „протестује“ са Грузијском заставом.

Имају право онда у САД што неки тврде како им се Русија мијешала у изборе, ево се опет мијеша у “државни удар”, али преко Грузије.

Не будимо као овакви Американци, а поготово не будимо поамериканице. Историја нас је ваљда до сада научила да се не иде у четнике 1944. године.