уторак, април 30, 2024
Умовања

Договорени рат

Може се често чути прича, чак и од озбиљних аналитичара, да је и ова војна интервенција Руске Федерације у Украјини договорени рат. Па се у одбрани ове тезе доказивање шири и на сецесионистичке ратове од Југославије да су све то договорени ратови. Па чак и други свјетски рат је био договорени рат. Жели се доказати да не постоје никакви други ратови мимо договорених.

У одбрани тезе о договореним ратовима се потежу разне глупости, а најефикасније на људе дјелују фотографије, па се потегне слика Путина како се слика са Швабом, па се онда потегне и слика Милошевића са некаквим банкарима из САД и то су као најјачи докази договарања око ратовања.

Како нико не потеже фотографију кнеза Павла Карађорђевића како се вози са Хитлером у колима, ево је ја потежем као крунски доказ да је Павле договорио рат са Хитлером. Договорио је као прави Србин и представник србске династије, да Њемачка избомбардује Београд и побије што више србског народа и осталих који су живјели у главном граду краљевине Југославије, а да се организује свечани дочек њемачке војске у Љубљани и Загребу. Како нису били сигурни за Сарајево Павле је рекао Хитлеру да и Сарајево ипак бомбардује, пошто је ту убијен аустријски војсковођа и као колатерална штета пострадала и његова супруга, па није згодно да се организују дочекивања окупатора у овом граду.

Под утицајем аналитичара договорених ратова, мислим чак и да је династија Карађорђевић договорила са Аустријанцима да они нападну краљевину Србију. Нису могли договорити рат са британском круном да нас она нападне, пошто су Карађорђевићи ипак у крвној вези са британском круном, па не иде да се ратује унутар породице. А и асутријанцима је одговарало да се ријеше свог престолонасљедника, пошто није могао са својом супругом да има потомство, па као такав није могао да продужи власт династије и био је свима сметња и кочница напредовању.

Али да се вратимо у новију историју, изгледа да је Милошевић договорио са Милом да се помогне Милу да се обогати у рату, па је Слободан у договору са Караџићем увео санкције републици Српској у сред рата, тако да се отежа борба Срба западно од Дрине, да се мало очеличе ратујући у оскудним условима, па је онда ускочио Мило и богатио се продавајући муницију војсци Републике Српске.

Како се не појави неко од аналитичара да тврди како су се и Недић и Павелић договорили да се побије око милион Срба у НДХ, а што преживи да се пребаци у Србију да се појача србски етнос. А иза свега стоји Хитлер као њихов предпостављени, а иза њега је британска служба, која је договорила са Хитлером да проба са Дебелом Бертом да добаци до Лондона, па ако не успије да онда развију ракетни програм у ту намјену.

Изгледа да су ратови међу капиталистичким државама такви да се капиталисти договоре како да тргују међусобно, па се деси да Пашић продаје униформе Аустријанцима, својим непријатељима против којих ратује, а саветници Србије Французи испоруче различите калибре топова и припадајућих граната тако да се не могу користити против Аустријанаца. Испада да су нам Аустријанци у ствари били савезници, пошто им је Пашић продавао униформе, а Французи непријатељи, јер су узели велике паре, а нису нам продали употребљиво оружје.

Вјероватно су и Јапанци договорили са САД-ом да на њима пробају учинак атомских бомби. Јапански цар је добио за тај договор довољно новца да изгради остатак Јапана. Два града са правосланом црквом ионако им нису требала, пошто православље није баш њихова изворна вјера.

Постаће проблем договореноратовским аналитичарима како да објасне договорени рат рецимо између капиталистичких САД-а и комунистичке Кине. Који је ту интерес у питању и договор око чега.

Сада је и овај глумац из комедија што води Украјину договорио рат са Путином, за сада за непознату количину новца, али ће сигурно испливати негдје на интернету заједничка слика њих двојице, па ће аналитичари имати јаке доказе да је и ово договорени рат.

А народ који гине, сам је крив, он је изабрао на изборима баш ове политичаре да га воде, па је одговорност на народу, а не на политичарима, политичари само спроводе вољу својих гласача. Да то не одговара народу, изабрали би ваљда другог вођу. Демократија је то, брале, свако бира себи онога за којег сматра да ће да га достојно представља. Још само када би избори били поштени, бар негдје на свијету.

Кажу да се лав и газела, вук и овца, мачка и миш, често договарају око тога шта је за вечеру.

Закључак који се намеће везан за све поборнике идеје договорених ратова је да се рехабилитује нападач и кривица подјели са нападнутим. Јер не би нападач бомбардовао некога само од себе, него се договорио са оним којег напада.