субота, април 13, 2024
Остало

Simbolika klečanja

Odavno se bavim praćenjem simbolike  oko nas. Interesantna je to tema. Recimo hodate nepoznatim krajemiz turističkih pobuda i dolazite do nekog sela i hoćete da bude uviđavni i da seljane pozdravite na njihov način. Danas seljani svi nose istu odjeću pa ne možete po nošnji da procjenite od kojih su. Zato tse morate osloniti na pronalaženje simbola oko njih ili na njima. Pa recimo ako nose nakit ili tetovaže, današnji seljani takođe prate modne trendove, i na njima imaju specifične vrste krstova, pozdravićete sa „Pomoz’ bog“ ili „Hvaljen Isus“, a ako imaju simbol polumjeseca, pozdravićete sa „Selam“ ili „Merhaba“, a ako kojim slučajem imaju dva trokuta, rečićete „Šalom“

Već sam pisao o satanističkoj simbolici, ili na arapskom šejtanskoj, nekada to objave, a nekada ne, a uglavnom ne, pošto je tema škakljiva, a i oblast je klizava. Svega tu bude, pa i meni nejasnih i iznenađujućih stvari, a koji se time kao i bavim. Najlakše je onima koji ne razmišljaju nego samo slijepo kopiraju te tako nesvjesno pojačavaju njenu energetiku i onda se začude kako nešto uspjeva.

Eto na primjer i sam sam iznenađen simbolikom klečanja koja se može vidjeti širom svijeta povodom nesretnog stradavanja uhapšenog crnca koji se opirao hapšenju. Cijeli pokret napravljen na bazi toga. Poza policajca koji je hapsio crnca je klečanje na vratu koje je rezultovalo gušenjem uhapšenog.

Zato mi je nejasno da li ovi koji kleče, tim gestom odašilju informaciju da će da svima koji se protive uraditi klečanje na njima ili kleče u smislu da mole za oproštaj zbog prekomjerne upotrebe sile.

Vidite i sami da nije jednovno baviti se satanističko/šejtanskom simbolikom