понедељак, јун 17, 2024
Остало

Satanistička simbolika među nama

Već sam ukazao na neke satanističke običaje primjećene u nas. Satanizam je inače pokret koji izvrgava ruglu vladajući sistem vrijednosti kojeg se trude da uspostave jednobožci. O tome je već pisano ovde na ovom sajtu, pa pročitajte i to radi proširivanja vizure.

Sada bih ukazao na par pojava koja meni liče na satanizam, a vi sami procijenite da li sam u pravu.

Jako bih volio da upoznam dizajnere ova dva prehrambena proizvoda da mi objasne kojim su se porivima rukovodili kada su dizajnirali izgled ove boce i zaštitnog znaka tvornice. Da li su iz svoje glave nekim nadahnućem došli do ovih čudnih i iritantnih rješenja, ili su završili neki od zapadnih kurseva, pa su im ukodirali sistem razmišljanja. I da li su uopšte ovo radili naši dizajneri?

Meni izgled ove boce liči na penis, da prostite na izrazu, i kada izlazi napitak iz nje na šta to može da asocira?

Izgled zaštitnog znaka ovog proizvođača sa svakoga sa slabijim vidom i ko gleda iz daljine liči na virus. Svima nam je zadnjih mjeseci koronavirus pred stalno očima na kojeg ovo dizajnersko rješenje podsjeća. U pitanju su kašike, ali su se one mogle rasporediti u takav oblik da ne podsjeća na virus, ali eto dizajner je baš odlučio da ih ovako rasporedi. Nije samo dizajner taj koji progurava ideje, i onaj koji to odobrava ima dozu odgovornosti.

Kada znamo moć simbolike onda ne treba da nas čudi zašto se Vučić i Dodik ponašaju dinastički. Države na čijem su čelu imaju simboliku kraljevina. Oba državna znamenja imaju krunu i svojoj simbolici, a republike su u pitanju, nisu kraljevine. Mnogi će probati da ublaže očiglednu podvalu tvrdeći da je u pitanju dočaravanje naše tradicije, a ne trenutno društveno uređenje i tip države.

Činjenica je da svi ljudi nipodaštavaju značaj simbolike i njen ezoterijski učinak na stvarnost. Zato nam je ovako kako nam je, pošto smatramo da mnoge bitne stvari nisu bitne. Nije nam dobar prioritet važnosti mnogih stvari. Kada to promijenimo, promijeniće nam se i sudbina koju sami krojimo svojim stavovima i ponašanjem.