понедељак, јун 17, 2024
Остало

Штабови изнад устава

Мени моја вјера не дозвољава да покривам лице. То је понижавајуће за човјека као изнаџивотињско биће. Ономад смо у ФНРЈ законом забранили покривање жена, што су нам неки замјерили, говорећи да смо понизили њихову вјеру. Ово сада као да је  освета у питању, хоће да мушкарци и жене имају покривена лица.

На свјетском плану се десио државни удар. У многим државама су власт преузели којекакви кризни штабови, ни од кога изабрани. И они свима нама у ствари хоће да креирају живот, а не изабрана власт.

Кризни штабови нису изгледа само изнад обичних свакодневних закона, они су и изнад устава.  Ево на примјер, Уставни суд БиХ је донио прије пар мјесеци одлуку да су мјере кризних штабова противуставне. Али то не омета кризне штабове да упорно истим мјерама и даље малтретира људе.

Да народ види да нешто доприноси смањењу вирусне активности, он би се и без званичног увођења мјера тога придржавао, штитио би и себе и друге. Није народ безмозгна маса, народ се у свакој непогоди знао сам сачувати, без паметовања одозго.

Гледајући коментаре људи по друштвеним мрежама ове мјере народ доживљава као чисто малтретирање, а брњице носи само из једног разлога јер га штите од казне. Народ зна да баријера од којекаквих крпа не може да штити од тако малих микрочестица. Народ зна да је за инфицирање потребна већа количина вируса, а не појединачни примјерци који као лебде около .

Али је народ испрепадан пошто су кризни штабови постали моћнији од устава. Што значи да их сутра ништа не спречава да донесу било какву мјеру. Што је нека цивилизације ближе крају то су јој мјере и закони све луђи и луђи. Нико их не спречава да рецимо донесу мјеру да сви морамо очи штитити специјалним свијетлоцрним наочалама, које производи творница чији је власник, гле чуда, дијете некога од људи из Врховног Штаба који издаје команде Кризним штабовима.

Ко је заборавио нека се подсјети да вирус није жив организам, нема он способност кретања нити је метак који одмах убије из прве чим га неко издахне из својих плућа.

Сви смо свједоци аномалије да иако већина народа због страха од казни поштује одстојање и носи брњице, вирус и даље хара. И чему вакцинисање ако ће и даље противуставне мјере остати на снази.

Извињавам сеовом приликом  тзв. Теоретичарима завјере што сам њихове тезе доводио у сумњу, ипак су у много чему у праву. У цијелој овој причи нас неко прави будалама. И што смо послушнији то су мјере све рестриктивније. И чудна је некако сатница као и календар појављивања вируса, као да се дозира према неком тајном плану. Почели су се појављивати и национални сојеви, као да се вируси праве специјално за неке нације. Да ли се чешког соја се требају плашити само Чеси или сви? А кога напада британски или шкотски сој, само њих или и остале?

Да ли ће зараза стати појавом црногорског соја?

Гдје сврстати овај твит, под теорију завјере или неку другу декларацију?